Ny VIRO Visa större

VIRO

Wonderful World

Ny produkt

Kari Kuvanto

Mer detaljer

25.07 EUR inkl.

Lägg till i önskelistan

  Kari Kuvanto

  Suomalaiset tuntevat Virosta jotakin, ja erityisesti Suomen ja Viron sukulaisuussuhdetta painotetaan. Toki meillä on paljon yhteistä, kielessä on samankaltaisuuksia, ruokakulttuurissa yhdenmukaisuuksia ja yhteistä historiaa on pitkältä ajalta.

  Tässä Colourful World: Viro -teoksessa Viroa avataan lukijalle laajemmin kuin mitä suosittu Tallinna edustaa. Viro on saanut historiansa aikana vaikutteita Ruotsista, Saksasta, Venäjästä/Neuvostoliitosta, ja monet arkiset ilmiöt selittyvät luontevasti, mm. Viron ruokakulttuuri on vahvasti saksalaistyylistä. Venäjänkielisen väestön ja alueiden vaikutus on vahva tänä päivänäkin.

  25 vuoden aikana, Neuvostoliiton ”miehityksen päätyttyä”, Viro on kehittynyt nopeasti. Se on sähköisissä palveluissa maailman kenties johtava maa, koulutustaso on erittäin korkea ja elintaso nousee tasaisesti. Vastakohtana maassa on Kihnun saarella elämä kuin 1950-luvulla, maassa on noin 170 kartanoa, monet saaret ovat säilyttäneet perinteisiä tapoja ja perinteitä kunnioitetaan ja kulttuuria harrastetaan, mm. joka 5. vuosi järjestettävät Tallinnan laulujuhlat kokoavat yli 20.000 esiintyjää kerralla esiintymislavalle, ja yleisöä siellä on noin 90.000 henkilöä.

  Tiesitkö että Skype on kehitetty Virossa tai että jokaiselle tuttu SmartPOST on kehitetty myös Virossa. Virossa hyödynnetään tietotekniikkaa paljon, sähköinen allekirjoitus on virallinen kaikissa asioissa, taksin voit tilata kännykällä ja seurata sen lähestymistä (Taxify). Tai tiesitkö että Peppi Pitkätossun kuvittaja on virolainen Ilon Wikland ja että virolainen Georg Ots pystyi laulamaan noin 20 eri kielellä, joista monia hän myös pystyi puhumaan sujuvasti.

  Ylipäänsä Viro on rento, hyvien palveluiden, ahkerien ja sivistyneiden ihmisten pieni (1,4 milj. asukasta) kansakunta.

   

  ISBN 9789515795267

  ISBN 978-951-579-526-7

  Koko ja laajuus: 170x240 mm, (sid.), 40 s.

  Julkaisuajankohta: 4/2017

  Kustantaja: Unipress

Omdömen

Det finns inga kundrecensioner just nu.

Skriv din recension

VIRO

VIRO

Kari Kuvanto

30 andra produkter i samma kategori:

Bästsäljare