Nya Zeeland Visa större

Tjeckien

Colourful World

Ny produkt

Küllike Tohver

Mer detaljer

20.00 EUR inkl.

Lägg till i önskelistan

  Ahoj! Hej!


  Så hälsar tjecker på sina vänner, och de använder samma käcka uttryck när de säger hej då till varandra.


  Tjeckerna har bott i det centraleuropeiska området i flera århundraden. Men Republiken Tjeckien (Česká republika) uppstod först 1993, när de två besläktade folken tjeckerna och slovakerna beslutade sig för att bilda två självständiga stater av den före detta federala republiken Tjeckoslovakien.
  Tjeckien är känt som hemland åt utsökt glas och kristall, och vuxna känner också till den världsberömda tjeckiska öltraditionen. I landet finns också vacker natur med lummiga vildmarksskogar och berg som bjuder på hisnande vyer och spännande vandringsleder. I bergstrakten ligger ett flertal skidcentrum och internationellt kända span i anslutning till hälsokällor. Värt ett besök är de fint restaurerade småstäderna och de otaliga slotten, av vilka flera har gjorts om till museer.


  Särskilt charmig är förstås Tjeckiens sagolikt vackra huvudstad Prag, som med rätta kallas den gyllene staden. Den lockar turister under alla årstider. I Gamla stan är det väl värt att bekanta sig med de romantiska gatorna, de tiotals praktfulla kyrkorna, den historiska stadsdelen Hradčany (Slottsberget) uppe på en hög kulle utmed Vltavafloden samt Pragborgen, som rymmer presidentens bostad och en av Centraleuropas vackraste katedraler: Sankt Vitus-katedralen (Katedrála svatého Víta). Från den högt belägna borgen öppnar sig en fin vy över staden, Vltavafloden och de många broarna som förenar dess stränder.


  Välkommen att bekanta dig med Tjeckien!

  Colourful World

  Den här boken ingår i Colourful World-serien riktad till 10–14-åriga läsare. Fackbokserien presenterar olika länder och deras natur, kultur, historia, politiska system, vardag och de viktigaste städerna och sevärdheterna.

  ISBN 978-9949-532-50-6
  ISBN 9789949532506

  Mått och sidantal: 170x240, inbunden, 40 s.
  Förlag: United Press Global (UPG)
  Utgivningsdatum: 6/2016

Omdömen

Det finns inga kundrecensioner just nu.

Skriv din recension

Tjeckien

Tjeckien

Küllike Tohver

30 andra produkter i samma kategori:

Bästsäljare