ESTLAND – Eesti Vabariik Visa större

ESTLAND – Eesti Vabariik

Barn/ungdom facklitterat

Ny produkt

Essi Mäkelä

Mer detaljer

19.62 EUR inkl.

Lägg till i önskelistan

  Essi Mäkelä

  ESTLAND – Eesti Vabariik är ett av de länder i Europa som utvecklas snabbast. Efter självständighetens återupprättande är Estland ett exempel på en liten
  och framgångsrik nation som väcker respekt i den övriga världen.
   
  Den gamla hansestaden Tallinn lockar årligen tiotusentals besökare från Sverige. Men Sverige och Estland har en gemensam historia som inte alla svenskar känner till. Visste du att Sveriges andra universitet grundades i Estland på 1600-talet?
  Visste du att det fanns orter i Estland där man bara talade svenska? Eller visste du att många tusen estländare flydde till Sverige under andra världskriget?

  Estlands brokiga historia, livsstilen i det moderna Estland, geografi och natur, näringsliv, statsskick, skolsystem – allt detta och mycket annat får du svar på i den här faktaspäckade och roliga boken.

  Lennart Meri, Georg Ots, Tartu universitet, Eri Klas, Kalevipoeg, Ösel, Tallinn, nationalhymnen Mu isamaa, Arvo Pärt, Tallinns sångfestival – Tere tulemast!

  --
  I UNIpress barnboksserie om olika länder har hittills utkommit på svenska mer än 20 titlar. Varje bok innehåller fakta om landets historia, natur och kultur - näringsliv och nöjesindustri inte att förglömma - allt berättat för barn/ungdomar.

  ISBN 978-951-579-427-7
  Mått och sidantal: B5, inbunden, 32 s.

  Utgivningsdatum: 9/2013

  Kundtjänst/Beställningar/ UNIpress Sverige
  sverige@unipress.fi

Omdömen

Det finns inga kundrecensioner just nu.

Skriv din recension

ESTLAND – Eesti Vabariik

ESTLAND – Eesti Vabariik

Essi Mäkelä

Kunder som köpt denna produkt köpte också:

30 andra produkter i samma kategori:

Bästsäljare