UNGERN - Magyarország Visa större

UNGERN - Magyarország

Barn/ungdom facklitterat

Ny produkt

Mira Piispa

Mer detaljer

19.62 EUR inkl.

Lägg till i önskelistan

  Mira Piispa

  Boken Ungern - Magyarország tar med läsaren på en resa till ett land i hjärtat av Europa vars invånare är kända för sin gladlynthet och gästfrihet. Under historiens gång har Ungern varit tvunget att underkasta sig olika erövrare, men erövrarna har också lämnat sina arv: i dagens Ungern finner man spår efter turkiska, österrikiska och socialistiska tidevarv. Medlemskapet i Nato och EU innebar starten på en ny era när landet stegvis närmar sig Västeuropa.

  Trots sitt omstörtande förflutna med ofta drastiska förändringar har det ungerska folket bevarat sitt språk och sin kultur i mer än tusen år. Förutom att ge en inblick i landets händelserika historia berättar boken också om statsskick och sevärdheter, ungersk kultur, livsstil, idrott, och inte minst om det ungerska köket.

  Ungern är känt för sina praktfulla byggnader, nyttiga och roliga uppfinningar, badanläggningar, färggranna hantverksprodukter och blomstrande landsbygd. Budapest, Rubiks kub, pustan, gulaschsoppa, Balatonsjön, Béla Bártok, Imre Kertész… Ungern är allt detta och mycket mer därtill.  ISBN 978-951-579-428-4
  Mått och sidantal: B5, inbunden, 32 s.
  Utgivningsdatum: 11/2012

   

  Kundtjänst/Beställningar/ UNIpress Sverige
  sverige@unipress.fi

   

Omdömen

Det finns inga kundrecensioner just nu.

Skriv din recension

UNGERN - Magyarország

UNGERN - Magyarország

Mira Piispa

Kunder som köpt denna produkt köpte också:

30 andra produkter i samma kategori:

Bästsäljare