New KUNTAKAPINA View larger

KUNTAKAPINA

New product

- esimerkki kansalaisliikkeen toimintamahdollisuuksista Suomessa

More details

49.05 EUR tax incl.


  - esimerkki kansalaisliikkeen toimintamahdollisuuksista Suomessa

  Aimo Ryynänen

  Kuntien itsehallinnon ja olemassaolon puolustaminen on samalla niiden asukkaille kuuluvan lähipäätösoikeuden puolustamista. Sellaisesta on ollut kyse kesällä 2011 käynnistyneen kansalaisliikkeen (”kuntakapinan”) toiminnassa. Kansalaisliike sai mukaansa laajan kuntapäättäjäjoukon, joka ei katsonut voivansa hyväksyä ylhäältä valtion taholta tulevaa sanelua. He eivät jääneet yksin: julkisuus, tutkijat ja myös monet muut tahot tulivat mukaan keskusteluun. Niinpä kesällä 2013 säädetty kuntarakennelaki on aivan toisenlainen kuin mitä hallituskauden alussa väläytettiin. Kansalaisliikkeen toiminta ansaitsee arvon ja siksi myös tämän dokumentoinnin.

  Pakko on leijuu kuitenkin yhä ilmassa. Kuntien pakkoliitokset merkitsisivät paluuta aivan toisenlaiseen demokratiakäsitykseen, 70-luvulle. Silloin pakkoliitoksia toteutettiin viimeksi. Keskeinen kysymys on, mikä on kunnan oikeussuoja. Sitä tarkastellaan käsillä olevassa teoksessa. Siinä nostetaan esille myös todelliset kuntauudistuksen elementit. Kirja antaa runsaasti aineksia keskusteluun, edesauttaa nykytilan ymmärtämisessä ja tukee kuntakohtaisten kehitysehdotusten työstämistä.

  Aimo Ryynänen on Tampereen yliopiston kunnallisoikeuden professori (emeritus), käytännön kuntapäättäjä ja aktiivinen kunta-asioista keskustelija.


  ISBN 978-9949-9451-7-7
  EAN 9789949945177

  Koko ja laajuus: A5, nidottu, 272 s.
  Julkaisuajankohta: 2013

Omtaler

Ingen kundeanmeldelser enda.

Skriv en omtale

KUNTAKAPINA

KUNTAKAPINA

- esimerkki kansalaisliikkeen toimintamahdollisuuksista Suomessa

30 andre produkter i samme kategori: