EUROOPAN UNIONI View larger

EUROOPAN UNIONI

Taskutieto-sarja

New product

Brita Nyberg (toim.)

More details

19.62 EUR tax incl.

  Euroopan unioni on vaikuttanut jo yli puoli vuosisataa ja on vaikuttanut ja vaikuttaa jokaisen eurooppalaisen arkeen. 2000-luvun puolella unioni on laajentunut ja sen toiminta ja merkitys on muuttanut muotoaan. Ajoittain on aiheellisesti esitetty kysymys, mikä oikeastaan unioni, sen tehtävät, asema ja merkitys. Onko unioni askel Euroopan liittovaltion suuntaan - tämä kysymys on noussut vahvasti pinnalle koronakriisin ja maailmankauppaa ravistelevien "kauppasotien" vuoksi.

  Tänään unioni on yksi maailman johtavista talousmahdeista. Se on kehittänyt useita politiikanaloja yhteisiksi koettujen arvojen pohjalta. Edistysaskeleita on otettu maataloudesta ja ympäristönsuojelusta kulttuurivaihtoon ja tieteelliseen yhteistyöhön. Viime aikoina unioni on astunut myös terveydenhuollon ja talouden aloille. Keskustelua on noussut myös oikeusvaltioperiaatteesta ja noudattamisvaatimuksista.

  Taskutieto: Euroopan unioni - teos esittelee unionin historiaa, toimielimiä, päätöksentekojärjestelmää, kansalaisten oikeuksia, keskeisimpiä politiikan aloja sekä valottaa unionin tällä hetkellä kohtaamia haasteita laajentumispyrkimyksistä, unionista irtautumisesta aina liittovaltio-kysymykseen saakka.

  Teos on tiivis tietolähde kaikille Euroopan unionista kiinnostuneille ja sen toimintaa opiskeleville.

  EAN 9789949636884
  ISBN 978-9949-636-88-4
  Koko ja laajuus: A5, (sid.), 80 s.
  Julkaisuajankohta: 11/2022
  Kirjastoluokka: 

Omtaler

Ingen kundeanmeldelser enda.

Skriv en omtale

EUROOPAN UNIONI

EUROOPAN UNIONI

Brita Nyberg (toim.)

30 andre produkter i samme kategori:

Bestselgere