HUONON KOHTELUN ONGELMA View larger

HUONON KOHTELUN ONGELMA

rajoitettu saatavuus

New product

 Juhani Tarkkonen

More details

69.76 EUR tax incl.

  Tämä julkaisu syntyi omista havainnoista, joita olen tehnyt työsuojelu- ja työhyvinvointikonsulttina noin 20 vuoden aikana, sekä sitä ennen noin 20 vuoden aikana työsuojelupäällikkönä.

  Olen päässyt seuraamaan työorganisaatioiden sisällä tapahtuvia asioita, jotka yleensä ilmenevät normaaleina johtamis- ja vuorovaikutustapoina ilman erityisiä ongelmia. Mutta varsin usein oli mahdollista havaita tapahtumakokonaisuuksia, joista puuttuivat järkiperäisyys, moraalisuus ja työnantajan huolenpitovelvollisuuden edellyttämät vaatimukset. Arkikielellä näitä ilmiöitä voisi hyvällä syyllä kutsua pimeiksi. Johtopäätökseksi alkoi muodostua vähitellen se, että epäasiallisella ja huonolla henkilöstön ja työtovereiden kohtelulla on muukin kuin yksilökohtainen ja tuottamuksellinen selitysperusta. Selitys epäasiallisen kohtelun ehkäisyn ja käsittelyn onnistumisille ja epäonnistumisille on useimmiten organisaatiososiaalinen ja -psykologinen. Tästä syystä myös sen ratkaisumallin, jolla asiat saataisiin kunnolla hallintaan, täytyy olla sellainen, että se tunnustaa organisaatiososiaalisten ja -psykologisten tekijöiden osuuden riittävässä määrin ja ottaa niitä huomioon. Ei riitä, että vetoamme epäasiallisen kohtelun lainvastaisuuteen sekä ehkäisy- ja käsittelyvelvoitteeseen.

  Vetoomukset eivät auta yhtään siellä, missä patologiset ilmiöt hallitsevat työorganisaation tai -yhteisön ajattelua, suhtautumistapoja ja toimintaa.

  .

   

  EAN: 9789949636235 
  ISBN: 978-9949-636-23-5   

  Koko ja laajuus: A5, (sid.), 204 s.

  Julkaisuajankohta: 10/2021
  Kirjastoluokka: 36.13

   

Omtaler

Ingen kundeanmeldelser enda.

Skriv en omtale

HUONON KOHTELUN ONGELMA

HUONON KOHTELUN ONGELMA

 Juhani Tarkkonen

Kunder som kjøpte dette produktet kjøpte også:

30 andre produkter i samme kategori:

Bestselgere