KUMPPANUUDEN SOSIAALIPOLITIIKKAA ETSIMÄSSÄ View larger

KUMPPANUUDEN SOSIAALIPOLITIIKKAA ETSIMÄSSÄ

New product

Briitta Koskiaho

More details

33.79 EUR tax incl.

Tuote loppuu pian, arvio lokakuussa 2018

  Kansalaisyhteiskunnallisia toimijoita ja lähiyhteisöjä haastetaan nyt koko Euroopan unionin alueella apuun julkisten varojen niukentuessa ja sosiaalisten tarpeiden kasvaessa. Britanniassa kumppanuuden rakentamista on tehty ohjelmallisesti tämän vuosituhannen alusta asti. Retoriikassa sosiaalipoliittisen ajattelun ja toiminnan keskiöön – julkisen sektorin ja yritysten rinnalle – ovat Suomessakin nousseet hyvinvointivaltion entiset apuvoimat eli yhteisöllisyyteen tukeutuvat lähipalvelut, itseapu, kansalaisten omaehtoinen yhteistoiminta ja yhteiskunnalliset yritykset.

  Tämän teoksen keskeisiä kysymyksiä ovat miten tällainen ohjelma on toteutettu Britanniassa, miten julkisen sektorin sosiaalinen tehtävä tällöin muuttuu, miten markkinat suhtautuvat uudentyyppisiin kilpailijoihinsa – kumppaneihinsa – ja miten rahoitetaan kumppanuustoimintaa. Britannian esimerkin avulla voimme analysoida myös sitä, mihin teoreettisiin ja käytännön ongelmiin tällä tiellä saatetaan joutua Suomessa. Yhteisövastuullinen talous, palvelujen monituottajuus, paikallistason toimijoiden omaehtoisuus ja kansalaisten valtaistaminen ovat teoksen keskeisiä aiheita.

  Kumppanuuden sosiaalipolitiikkaa etsimässä -teoksessa sosiaalipolitiikan emeritaprofessori Briitta Koskiaho herättelee suomalaisia päätöksentekijöitä, asiantuntijoita, kouluttajia, opiskelijoita ja valveutuneita kansalaisia pohtimaan sosiaalipolitiikan tulevaisuutta, jos kumppanuuden teemaa aletaan tarjota entistä enemmän sosiaalipolitiikan metodiksi ja käytännön välineeksi myös Suomessa.

  Teos julkaistaan Suomen Setlementtiliiton julkaisusarjassa. Kirjan teemat puhuttelevat myös setlementtiliikettä laajempaa lukijakuntaa. Teos on kaivattu ja tarpeellinen sosiaalipoliittinen avaus Euroopassa ja Suomessa meneillään oleviin suuriin muutoksiin.  EAN: 9789949636792 
  ISBN: 978-9949-636-79-2 
  Koko ja laajuus: B5, (sid.), 
  223 s.
  Kustantaja: United Press
  Julkaisuajankohta: 9/2022

Omtaler

Ingen kundeanmeldelser enda.

Skriv en omtale

KUMPPANUUDEN SOSIAALIPOLITIIKKAA ETSIMÄSSÄ

KUMPPANUUDEN SOSIAALIPOLITIIKKAA ETSIMÄSSÄ

Briitta Koskiaho

30 andre produkter i samme kategori: