New Ihmisen epätäydellisyydestä ja muita kirjoituksia View larger

e-kirja: Ihmisen epätäydellisyydestä ja muita kirjoituksia

e-kirja

New product

Juha Räikkä

More details

0.00 EUR tax incl.

  Filosofia liikkuu usein sellaisten asioiden parissa, jotka kiinnostavat tavallista valistunutta yleisöä. Nyt käsillä olevassa esseekokoelmassa käsitellään tällaisia, meitä jokaista tavalla tai toisella koskevia, aiheita. Ihmiset ovat epätäydellisiä, ja olemme usein pulassa joko omasta syystämme tai muiden takia. Nämä tilanteet ovat luontevia filosofiselle pohdiskelulle, joka kohdistuu ihmisenä olemiseen: esimerkiksi hienotunteisuuteen, anteeksiantoon, itsetuntemukseen ja tasa-arvoon.

  Kokoelmaa voidaan lukea yleistajuisena johdantona filosofiseen tapaan lähestyä asioita. Tavanomaisten johdantoteosten tavoin kirjassa on paljon konkreettisia esimerkkejä, joiden avulla abstrakteiltakin näyttävät kysymykset avautuvat.  Kysymysten lisäksi lukijalle pyritään tarjoamaan myös joitakin vastausehdotuksia. Nuo vastaukset eivät ole kiistattomia. Lukijan tehtäväksi jää ratkaista, hyväksyykö hän ne vai ei.

  Käytännöllisen filosofian professori Juha Räikkä opettaa Turun yliopistossa etiikkaa ja yhteiskuntafilosofiaa. Hänen aiempia teoksiaan ovat mm. artikkelikokoelmat Moraalin kanssa ja Esseitä etiikasta.  Räikän kirjoitustyyliä määrittää ajatus, ettei esitystavan tarvitse aina olla kuolemanvakava, vaikka aiheet joskus ovatkin.

  ISBN 9789949663309 (pdf)
  ISBN 978-9949-663-30-9 (pdf)
  Koko ja laajuus: A5, nidottu, 176 s.
  Julkaisuajankohta: 2018
  kustantaja: United Press

Omtaler

Ingen kundeanmeldelser enda.

Skriv en omtale

e-kirja: Ihmisen epätäydellisyydestä ja muita kirjoituksia

e-kirja: Ihmisen epätäydellisyydestä ja muita kirjoituksia

Juha Räikkä