Uusi KUNTAKAPINA Näytä suurempana

KUNTAKAPINA

Uusi tuote

Aimo Ryynänen

Tiedot

49.05 EUR sis. alv

  TÄMÄ TEOS ON SAATAVILLA E-KIRJANA ELLIBSISTÄ (www.ellibs.fi), klikkaa TÄSTÄ

  Ellibs myy sähköisiä kirjoja mm. yksityishenkilöille, kirjastoille ja oppilaitoksille

  --


  - esimerkki kansalaisliikkeen toimintamahdollisuuksista Suomessa

  Kuntien itsehallinnon ja olemassaolon puolustaminen on samalla niiden asukkaille kuuluvan lähipäätösoikeuden puolustamista. Sellaisesta on ollut kyse kesällä 2011 käynnistyneen kansalaisliikkeen (”kuntakapinan”) toiminnassa. Kansalaisliike sai mukaansa laajan kuntapäättäjäjoukon, joka ei katsonut voivansa hyväksyä ylhäältä valtion taholta tulevaa sanelua. He eivät jääneet yksin: julkisuus, tutkijat ja myös monet muut tahot tulivat mukaan keskusteluun. Niinpä kesällä 2013 säädetty kuntarakennelaki on aivan toisenlainen kuin mitä hallituskauden alussa väläytettiin. Kansalaisliikkeen toiminta ansaitsee arvon ja siksi myös tämän dokumentoinnin.

  Pakko on leijuu kuitenkin yhä ilmassa. Kuntien pakkoliitokset merkitsisivät paluuta aivan toisenlaiseen demokratiakäsitykseen, 70-luvulle. Silloin pakkoliitoksia toteutettiin viimeksi. Keskeinen kysymys on, mikä on kunnan oikeussuoja. Sitä tarkastellaan käsillä olevassa teoksessa. Siinä nostetaan esille myös todelliset kuntauudistuksen elementit. Kirja antaa runsaasti aineksia keskusteluun, edesauttaa nykytilan ymmärtämisessä ja tukee kuntakohtaisten kehitysehdotusten työstämistä.

  Aimo Ryynänen on Tampereen yliopiston kunnallisoikeuden professori (emeritus), käytännön kuntapäättäjä ja aktiivinen kunta-asioista keskustelija.  EAN: 9789916701645
  ISBN: 978-9916-701-64-5

  Koko ja laajuus: A5, sid., 247 s.
  Julkaisuajankohta: 3/2023

Arviot

Ei asiakkaiden arvosteluja tällä hetkellä

Kirjoita arvio

KUNTAKAPINA

KUNTAKAPINA

Aimo Ryynänen

30 muita tuotteita samassa tuoteryhmässä:

Ostetuimmat