NATO Näytä suurempana

NATO

Taskutieto-sarja

Uusi tuote

Brita Nyberg (toim.)

Tiedot

29.43 EUR sis. alv

  Euroopassa ja maailmassa yleensä on runsaan kolmen vuosikymmenen aikana tapahtunut merkittäviä muutoksia. Uusia valtioita on syntynyt, vanhojen valtioiden poliittiset rakenteet ovat uudistuneet ja suurvaltojen merkitys maailmanlaajuisesti on muutosvaiheessa. Kaikilla näillä seikoilla on oma vaikutuksensa kansakuntien turvallisuuteen ja sitä koskeviin valintoihin.

  NATO on tällä hetkellä maailman suurin sotilasliitto, ja se on osallistunut Euroopassa monien sotilasoperaatioiden ohella lukuisiin siviilioperaatioihin yhdessä muiden järjestöjen kanssa. Tästä syystä Naton merkitys on käytännön toiminnan kautta kasvanut. Toisaalta Euroopan turvallisuuspoliittinen asema on muuttunut ensiksi Neuvostoliiton romahtamisen myötä 1990-luvulla, mikä synnytti laajentumishaluiselle Natolle uusia haasteita, ja viime aikoina Venäjän Ukrainaan kohdistama hyökkäyssota on muuttamassa koko Euroopan turvallisuusjärjestystä. Toukokuun 2022 aikana sekä Suomi että Ruotsi tulevat hakemaan Naton jäsenyyttä.

  Monissa maissa, kuten toistaiseksi Natoon kuulumattomassa Suomessa, käydään Natoa koskevaa keskustelua ja arvottamista. Tässä kirjassa pyritään luomaan ajantasainen katsaus siihen, millainen organisaatio Nato on tänään menneisyyden ja tulevaisuuden näkökulmasta.  Taskutieto: Nato –kirjassa perehdytään Naton historiaan, ideologiaan, päätöksentekoon, erilaisiin operaatiotyyppeihin, kansainväliseen yhteistyöhön sekä luodaan katsaus Naton tulevaisuuden näkymiin.

  Tämä Nato-kirja sopii käsi- ja oppikirjaksi kouluihin, oppilaitoksiin sekä lähdeteokseksi kansainvälisen politiikan harrastajien ja asiantuntijoiden käyttöön.

  EAN: 9789949636860
  ISBN: 978-9949-636-86-0
  Koko ja laajuus: A5, (sid.), 96 s., 
  Julkaisuajankohta: 9/2022
  Kustantaja: United Press

  ks. myös SISU - Suomen puolustusvoimat TÄSTÄ

  Weight 1.0

Arviot

Ei asiakkaiden arvosteluja tällä hetkellä

Kirjoita arvio

NATO

NATO

Brita Nyberg (toim.)

30 muita tuotteita samassa tuoteryhmässä:

Ostetuimmat