Uusi HUONON KOHTELUN ONGELMA Näytä suurempana

HUONON KOHTELUN ONGELMA

Uusi tuote

 Juhani Tarkkonen

Tiedot

69.76 EUR sis. alv

  Tämä julkaisu syntyi omista havainnoista, joita olen tehnyt työsuojelu- ja työhyvinvointikonsulttina noin 20 vuoden aikana, sekä sitä ennen noin 20 vuoden aikana työsuojelupäällikkönä.

  Olen päässyt seuraamaan työorganisaatioiden sisällä tapahtuvia asioita, jotka yleensä ilmenevät normaaleina johtamis- ja vuorovaikutustapoina ilman erityisiä ongelmia. Mutta varsin usein oli mahdollista havaita tapahtumakokonaisuuksia, joista puuttuivat järkiperäisyys, moraalisuus ja työnantajan huolenpitovelvollisuuden edellyttämät vaatimukset. Arkikielellä näitä ilmiöitä voisi hyvällä syyllä kutsua pimeiksi. Johtopäätökseksi alkoi muodostua vähitellen se, että epäasiallisella ja huonolla henkilöstön ja työtovereiden kohtelulla on muukin kuin yksilökohtainen ja tuottamuksellinen selitysperusta. Selitys epäasiallisen kohtelun ehkäisyn ja käsittelyn onnistumisille ja epäonnistumisille on useimmiten organisaatiososiaalinen ja -psykologinen. Tästä syystä myös sen ratkaisumallin, jolla asiat saataisiin kunnolla hallintaan, täytyy olla sellainen, että se tunnustaa organisaatiososiaalisten ja -psykologisten tekijöiden osuuden riittävässä määrin ja ottaa niitä huomioon. Ei riitä, että vetoamme epäasiallisen kohtelun lainvastaisuuteen sekä ehkäisy- ja käsittelyvelvoitteeseen.

  Vetoomukset eivät auta yhtään siellä, missä patologiset ilmiöt hallitsevat työorganisaation tai -yhteisön ajattelua, suhtautumistapoja ja toimintaa.

  .

   
  ISBN 978-9949-636-23-5  
  EAN 9789949636235  
  Koko ja laajuus: A5, (sid.), 204 s.

  Julkaisuajankohta: 10/2021
  Kirjastoluokka: 36.13

   

Arviot

Ei asiakkaiden arvosteluja tällä hetkellä

Kirjoita arvio

HUONON KOHTELUN ONGELMA

HUONON KOHTELUN ONGELMA

 Juhani Tarkkonen

30 muita tuotteita samassa tuoteryhmässä:

Ostetuimmat