Pormestari Näytä suurempana

e-kirja: Pormestari

Uusi tuote

Aimo Ryynänen

Tiedot

0.00 EUR sis. alv

Tuotetta ei ole varastossa

  Suomessa on kasvanut tarve vahvistaa kunnan asukkaita edustavien luottamushenkilöiden mahdollisuuksia vaikuttaa kunnan toimintojen ohjaamiseen. Monissa kunnissa on käynnistynyt tai tehty aloitteita toimintatapojen uudistamisesta. Yleisesti tälle keskustelulle on annettu nimeksi ”pormestarijärjestelmään siirtymiskysymys”, ja tällaista kunnan johtamisen järjestelmää kutsutaan ”pormestarijärjestelmäksi”. Pormestarijärjestelmän kaltainen järjestelmä on käytössä useissa Euroopan maissa: esimerkiksi Ruotsissa kuntaneuvos-malli ja Saksassa suoralla vaalilla valittu pormestari ja piirikunnanjohtaja.

  Suomessa pormestarijärjestelmä näyttää vihdoin alkaneen voittaa alaa, sillä se on käytössä jo eri tyyppisissä kaupungeissa ja kunnissa. Tämä Pormestari-teos tarjoaa erityisesti kunnille ja niiden luottamushenkilöille havainnollisen kuvauksen niistä eri vaihtoehdoista, joilla luottamushenkilöiden vaikuttamiskeinoja voidaan lisätä, erityisesti pormestarivaihtoehtojen kautta. Teoksessa eritellään eri mallien edut, haitat ja huomioon otettavat seikat. Olennainen kysymys on myös virkajohdon ja luottamushenkilöiden välisen työnjaon toimivuus. Pormestari-teos nousee tiedon tarpeesta, jota kuntakentässä aihepiiriä kohtaan laajasti tunnetaan. Teos on samalla paitsi laaja esitys itse järjestelmästä, mutta myös avartava puheenvuoro kaikille kuntapäättämisestä kiinnostuneille.

  Kunnallisoikeuden professori (emeritus) Aimo Ryynänen on perehtynyt aihepiiriin tutkimustoimintansa ohella myös toiminnassaan kunnallisena luottamushenkilönä kaupunginvaltuuston ja -hallituksen puheenjohtajana samoin kuin viranhaltijana. Hän on ollut mukana monissa kehittämishankkeissa, kuten sisäasiainministeriössä vapaakuntakokeilun projektipäällikkönä. Viimeksi Ryynänen oli valtiovarainministeriön kuntajohtamisen selvityshankkeen selvitysmiehenä.

   

  ISBN: 9789949730063 (pdf)
  ISBN: 978-9949-7300-6-3 (pdf)
  Koko ja laajuus: A5, 216  s.
  Julkaisuajankohta 2018
  Julkaisija: United Press

Arviot

Ei asiakkaiden arvosteluja tällä hetkellä

Kirjoita arvio

e-kirja: Pormestari

e-kirja: Pormestari

Aimo Ryynänen

30 muita tuotteita samassa tuoteryhmässä:

Ostetuimmat