Pormestari Näytä suurempana

Pormestari

Uusi tuote

Aimo Ryynänen

Tiedot

74.12 EUR sis. alv

Huom: Viimeinen tuote varastossa!

  Suomessa on kasvanut tarve vahvistaa kunnan asukkaita edustavien luottamushenkilöiden mahdollisuuksia vaikuttaa kunnan toimintojen ohjaamiseen. Monissa kunnissa on käynnistynyt tai tehty aloitteita toimintatapojen uudistamisesta. Yleisesti tälle keskustelulle on annettu nimeksi ”pormestarijärjestelmään siirtymiskysymys”, ja tällaista kunnan johtamisen järjestelmää kutsutaan ”pormestarijärjestelmäksi”. Pormestarijärjestelmän kaltainen järjestelmä on käytössä useissa Euroopan maissa: esimerkiksi Ruotsissa kuntaneuvos-malli ja Saksassa suoralla vaalilla valittu pormestari ja piirikunnanjohtaja.

  Suomessa pormestarijärjestelmä näyttää vihdoin alkaneen voittaa alaa, sillä se on käytössä jo eri tyyppisissä kaupungeissa ja kunnissa. Tämä Pormestari-teos tarjoaa erityisesti kunnille ja niiden luottamushenkilöille havainnollisen kuvauksen niistä eri vaihtoehdoista, joilla luottamushenkilöiden vaikuttamiskeinoja voidaan lisätä, erityisesti pormestarivaihtoehtojen kautta. Teoksessa eritellään eri mallien edut, haitat ja huomioon otettavat seikat. Olennainen kysymys on myös virkajohdon ja luottamushenkilöiden välisen työnjaon toimivuus. Pormestari-teos nousee tiedon tarpeesta, jota kuntakentässä aihepiiriä kohtaan laajasti tunnetaan. Teos on samalla paitsi laaja esitys itse järjestelmästä, mutta myös avartava puheenvuoro kaikille kuntapäättämisestä kiinnostuneille.

  Kunnallisoikeuden professori (emeritus) Aimo Ryynänen on perehtynyt aihepiiriin tutkimustoimintansa ohella myös toiminnassaan kunnallisena luottamushenkilönä kaupunginvaltuuston ja -hallituksen puheenjohtajana samoin kuin viranhaltijana. Hän on ollut mukana monissa kehittämishankkeissa, kuten sisäasiainministeriössä vapaakuntakokeilun projektipäällikkönä. Viimeksi Ryynänen oli valtiovarainministeriön kuntajohtamisen selvityshankkeen selvitysmiehenä.

   


  ISBN: 978-9949-663-33-0
  EAN: 9789949663330

  Koko ja laajuus: A5, (nid.), 216  s.
  Julkaisuajankohta: 2018
  Julkaisija: United Press

Arviot

Ei asiakkaiden arvosteluja tällä hetkellä

Kirjoita arvio

Pormestari

Pormestari

Aimo Ryynänen

Asiakkaat, jotka ostivat tämän tuotteen, ostivat myös seuraavia tuotteita:

30 muita tuotteita samassa tuoteryhmässä:

Ostetuimmat