VIETNAM Näytä suurempana

VIETNAM - Cộng Hòa Xã Hội Chủ Nghĩa Vi

Colourful World

Uusi tuote

Märt Läänemets

Tiedot

28.34 EUR sis. alv

  Märt Läänemets

  Tiedätkö, että Vietnam on Kaakkois-Aasian väkirikkain valtio? Tiedätkö, että historian juoksussa on Vietnamia hallinneet niin kiinalaiset kuin myös ranskalaiset, jotka ovat jättäneet maahan omat tunnistettavat piirteensä? Tiedätkö, missä sijaitsee Halonginlahti yli tuhansine sadunomaisine kalliosaarineen? Oletko kuullut, että viimeisen Vietnamin sodan aikana rakennetuista Cu Chi tunneleista, joissa vastarintaliikkeen edustajat piileskelivät „suoraan sotaa käyvien amerikkalaisten“ alla.

  Yli 2000 vuotisen historiansa myötä on Vietnam Kaakkois-Aasian eli Indo-Kiinan vanhin valtio. Itsenäisyyden puolesta on vietnamilaisten pitänyt mitellä voimiaan usein omien naapureiden sekä kauempaakin tulleiden ryöstelijöiden kanssa. Pohjois-Vietnam kuului vuosisatoja Kiinan keisarinvallan alaisuuteen, mikä on antanut maalle oman vahvan leimansa. Esimerkiksi vietnamin kielessä on paljon kiinan kielestä peräisin olevia sanoja, ja varhaisempi kirjakieli käytti kiinalaisia kirjaimia. Jopa vielä 1600-luvulla loivat ranskalaiset lähetystyöntekijät pohjan vietnamin omalle kirjakielelle, mitä käytetään tänään.

  Tästä kirjasta saamme lukea, että vietnamilaisessa keittiössä on kunniapaikalla sekä kiinalaiset nuudelit kuin myös ranskalaiset croissantit; että vietnamilaiset nauttivat yhtä lailla juoda teetä kuin kiinalaiset ja toisaalta yhtä lailla juoda kahvia kuin ranskalaiset ja että Vietnam on yksi maailman suurimpia kahvintuottajamaita jne.

  Tarton yliopiston vanhempi tutkija, orientologisti Märt Läänemetsan kirjoittama Colourful World: Vietnam kuuluu 10-14 ikäisille suunnattuun kirjasarjaan „Colourful World“, joka tutustuttaa maailman valtioihin, niiden luontoon, kulttuuriin, historiaan ja poliittiseen järjestelmään, elämäntyyliin ja merkittävimpiin kaupunkeihin ja nähtävyyksiin.

   

  ISBN 978-9949-532-58-2
  ISBN 9789949532582
  Koko ja laajuus: 170x240 mm, (sid.), 40 s.

  Julkaisuajankohta: 9/2021
  Kustantaja/Publisher: United Press

Arviot

Ei asiakkaiden arvosteluja tällä hetkellä

Kirjoita arvio

VIETNAM - Cộng Hòa Xã Hội Chủ Nghĩa Vi

VIETNAM - Cộng Hòa Xã Hội Chủ Nghĩa Vi

Märt Läänemets

30 muita tuotteita samassa tuoteryhmässä:

Ostetuimmat