AUSTRALIA (Traveller's history) Näytä suurempana

AUSTRALIA

Traveller's history

Uusi tuote

John H. Chambers

Tiedot

45.78 EUR sis. alv

  Australia on mielenkiintoinen kokonaisuus historian havainnoitsijalle, koska se on maantieteellisesti selkeä kokonaisuus, se omaa erityislaatuisen historian väestönmuutoksineen ja sen historiaa on voitu jäljittää aina 50000–60 000 vuoden taakse aina ensimmäisten aboriginaalien saapumiseen saakka – väestönryhmän, joka vielä tänä vuonna on herättänyt suurta keskustelua mm. naisten yläosattomien rituaalitanssiensa vuoksi pohjimmiltaan melko konservatiivisessa Australiassa. 1800-luvulla Australia koki ”kultakuumeen”, hallinnollisen jakautumisen sekä kaupungistumisen kuin myös brittiläisen kolonialismin vaikutukset. 

  1900-luvulla Australia on kohdannut paitsi kahden sodan vaikutukset niin myös eurooppalaisten maahanmuuttajien aiheuttamat muutokset väestön etniseen ilmeeseen. Lähihistoriassa Sydneyn olympialaiset vuonna 2000 ja ylipäänsä vuosituhannen vaihteen tienoilla virinnyt uusi myönteinen julkisuus viinin, kulinarismin, filmiteollisuuden ja taiteen saroilla on lisännyt ainutlaatuisen luonnon ohella maan vetovoimaisuutta.

  Australia on tänä päivänä tullut eurooppalaisia lähemmäksi, sillä nykyajan tiedonvälitys on mahdollistanut seurata yhä enemmän australialaisia tv-ohjelmia päivittäin kodeissamme. Australia on myös tullut suosituksi matkailu- ja työkohteeksi.

  Tässä teoksessa lukija saa tutustua Australia historian mielenkiintoisiin vaiheisiin ja siihen, kuinka tämä ”kaukana” oleva valtio on niin länsimainen ja samalla niin omalaatuinen. Omalaatuinen ei vain luonnoltaan, vaan myös ajattelutavaltaan.


  EAN: 9789949663873
  ISBN: 978-9949-663-87-3

  Koko ja laajuus: 128x197 mm, (sid.), 400 s.
  Julkaisuajankohta: 1/2024
  Kustantaja: United Press

Arviot

Ei asiakkaiden arvosteluja tällä hetkellä

Kirjoita arvio

AUSTRALIA

AUSTRALIA

John H. Chambers

18 muita tuotteita samassa tuoteryhmässä: