UNGERN - Magyarország Näytä suurempana

UNGERN - Magyarország

Barn/ungdom facklitterat

Uusi tuote

Mira Piispa

Tiedot

19.62 EUR sis. alv

  Boken Ungern - Magyarország tar med läsaren på en resa till ett land i hjärtat av Europa vars invånare är kända för sin gladlynthet och gästfrihet. Under historiens gång har Ungern varit tvunget att underkasta sig olika erövrare, men erövrarna har också lämnat sina arv: i dagens Ungern finner man spår efter turkiska, österrikiska och socialistiska tidevarv. Medlemskapet i Nato och EU innebar starten på en ny era när landet stegvis närmar sig Västeuropa.

  Trots sitt omstörtande förflutna med ofta drastiska förändringar har det ungerska folket bevarat sitt språk och sin kultur i mer än tusen år. Förutom att ge en inblick i landets händelserika historia berättar boken också om statsskick och sevärdheter, ungersk kultur, livsstil, idrott, och inte minst om det ungerska köket. 

  Ungern är känt för sina praktfulla byggnader, nyttiga och roliga uppfinningar, badanläggningar, färggranna hantverksprodukter och blomstrande landsbygd. Budapest, Rubiks kub, pustan, gulaschsoppa, Balatonsjön, Béla Bártok, Imre Kertész… Ungern är allt detta och mycket mer därtill.

  EAN: 9789515794284
  ISBN: 978-951-579-428-4
  Mått och sidantal: B5, inbunden, 32 s.
  Utgivningsdatum: 2012

   

   

  Kundtjänst/Beställningar från alla länder.

  sverige@unipress.fi

Arviot

Ei asiakkaiden arvosteluja tällä hetkellä

Kirjoita arvio

UNGERN - Magyarország

UNGERN - Magyarország

Mira Piispa

Asiakkaat, jotka ostivat tämän tuotteen, ostivat myös seuraavia tuotteita:

30 muita tuotteita samassa tuoteryhmässä:

Ostetuimmat