TYÖHYVINVOINTIA YHTEISTOIMINNALLA View larger

TYÖHYVINVOINTIA YHTEISTOIMINNALLA

New product

 - työsuojelun yhteistoimintaelin ja työorganisaation kehittäminen

More details

69.76 EUR tax incl.

Add to wishlist

   - työsuojelun yhteistoimintaelin ja työorganisaation kehittäminen


   Juhani Tarkkonen

   

  Työsuojelun ja työhyvinvoinnin kehittämisen yhteistoimintaelin, lakisääteiseltä nimeltään työsuojelutoimikunta, toteuttaa työnantajan ja henkilöstön välistä edustuksellista yhteistoimintaa. Työsuojelun yhteistoimintaelimen tärkein tehtävä on tuottaa työnantajan ja henkilöstön välisiä sosiaalisia sopimuksia työolosuhteiden ja työolosuhteisiin kohdistuvan toiminnan kehittämiseen. Työsuojelun yhteistoimintaelin on tässä suhteessa työnantajan päätöksentekoa ja toimenpiteitä valmisteleva ja tukeva ryhmä. Päätettyjen asioiden toimeenpano ja ylläpito ovat aina palkatun johtamisjärjestelmän tehtäviä, koska vain työnantajalla on asemavaltaa ja juridinen vastuu työolosuhteista.

  Tässä kirjassa tarkastellaan työsuojelun tai työhyvinvoinnin yhteistoimintaelimen työskentelyn ongelmia, kipupisteitä ja kehittämistarpeita. Tavoitteena on mielekäs, olennaiseen keskittyvä ja tuloksellinen yhteistoiminta. Kirjassa on käsitelty myös ns. ihanteellisen työorganisaation mallin toteuttamista yhteistoiminnan keinoin. Ihanteellinen työorganisaatio on järkiperäisesti toimiva kokonaisuus, joka kykenee huolehtimaan henkilöstön työturvallisuudesta, työkyvystä ja työssä jaksamisesta sekä henkisestä hyvinvoinnista ja aikaansaannoskyvystä parhaalla mahdollisella tavalla.

   --

  Kirjan kirjoittajalla Juhani Tarkkosella (FT, YTL, insinööri) on alasta kokemusta vuodesta 1975 lähtien viranomaisedustajana, työnantajapuolen asiantuntijana ja yrittäjäkonsulttina. Hän on kirjoittanut aiemmin muun muassa kirjan TYÖHYVINVOINTI JOHTAMISTEHTÄVÄNÄ - periaatteet, rakenteet ja käytännöt (Unipress 2012) ja TOIMIELIN JA HENKILÖSTÖN TYÖHYVINVOINTI - päätöksentekijän haasteita ja mahdollisuuksia (Unipress 2013).

   

  ISBN 978-951-579-476-5
  Koko ja laajuus: A5, (sid.), 152 s.
  Julkaisuajankohta: 01/2014

Reviews

No customer reviews for the moment.

Write a review

TYÖHYVINVOINTIA YHTEISTOIMINNALLA

TYÖHYVINVOINTIA YHTEISTOIMINNALLA

 - työsuojelun yhteistoimintaelin ja työorganisaation kehittäminen

Customers who bought this product also bought:

30 other products in the same category: