TYÖYHTEISÖTAIDOT View larger

TYÖYHTEISÖTAIDOT

3. painos

New product

Kaarina Mönkkönen & Satu Roos

More details

49.05 EUR tax incl.

Add to wishlist

  Kaarina Mönkkönen & Satu Roos

  2. painos

  Työyhteisötaidot -kirjassa tarkastellaan työn luonteen muutosta ja vuorovaikutusta, jotka vaikuttavat sekä työyhteisöjen toimintaan että alais- ja esimiestaitojen vaatimuksiin. Lisäksi pohditaan yksityisten, julkisten ja kolmannen sektorin organisaatioiden eroja ja erityisesti julkisen sektorin muutosmatkaa kohti liike-elämän oppeja. Johtamista tarkastellaan johtamiseen liittyvän vuorovaikutusosaamisen kautta, jossa tarvitaan sekä strategiaan, tulokseen, laatuun että inhimilliseen kohtaamiseen liittyvää ymmärrystä. Ajankäytön hallinta, osaamisen johtaminen ja työhyvinvoinnin edistäminen ovat työyhteisötaitojen kannalta keskeisiä teemoja.

  Kirjassa pohditaan myös työyhteisövuorovaikutuksen ansoja, johon kuka tahansa työyhteisön jäsen voi toiminnassaan kompastua. Milloin joku vie tilaa muiden työyhteisön jäsenten ajattelulta ja osallistumiselta tai milloin yhteisön negatiiviset voimat saattavat päästä valloilleen? Näitä vuorovaikutusilmiöitä tarkastellaan dialogisen kohtaamisen, erilaisten logiikkojen ymmärtämisen ja vuorovaikutusosaaminen käsitteiden kautta. Tarkasteluun on otettu myös ajankohtaiset ilmiöt organisaatiomuutoksista. Milloin yhdistyminen todella synnyttää uutta yhteistä työtä ja uusia innovaatioita? Milloin puolestaan kukin vahvistaa entisiä asemiaan, byrokratia kasvaa ja kuppikuntaisuus estävät kysymästä kokonaan uudenlaisia kysymyksiä?

  Kirja soveltuu laajasti eri alojen ammattilaisille, joita kiinnostaa työyhteisöjen kehittäminen sekä yksityisellä, julkisella että järjestösektorilla. Kirjasta hyötyvät myös korkeakouluopiskelijat, jotka opiskelevat työyhteisötaitoja ja johtamista tai henkilöstö- ja täydennyskoulutuksessa olevat. Lisäksi esimies- ja kehittämistehtävissä toimivat henkilöt sekä organisaatiomuutosten luotsaajat voivat löytää kirjasta oivalluksia arkipäivän työyhteisöongelmien ratkaisuiksi.

  .
  ISBN 978-951-579-388-1
  Koko ja laajuus: A5, (sid.), 287 s.
  Julkaisuajankohta: 5/2010

Reviews

No customer reviews for the moment.

Write a review

TYÖYHTEISÖTAIDOT

TYÖYHTEISÖTAIDOT

Kaarina Mönkkönen & Satu Roos

Customers who bought this product also bought:

30 other products in the same category: