SUBSIDIARITEETTIPERIAATE View larger

SUBSIDIARITEETTIPERIAATE

New product

- uuden kunnan aseman perusta

Aimo Ryynänen

More details

45.78 EUR tax incl.

Add to wishlist

This product is no longer in stock

  Suomen kunnallishallinto on liioittelematta sanottuna tienhaarassa. Päättynyt vaalikausi merkitsi kunnallisen itsehallinnon kannalta suurta sekaannusta. Konkreettiset tulokset, joilla olisi vahvistettu kuntien toimintaedellytyksiä, saatu aikaan toimivia palveluratkaisuja ja vahvistettu kuntien itsehallintoa, jäivät saavuttamatta. Se mikä on jäänyt tekemättä, on nyt edessä. Vaihtoehdot ovat avoinna. Jatketaanko tähänastisella valtion keskushallintokeskeisellä uudistuspolitiikalla? Sille on kuitenkin olemassa vaihtoehto: subsidiariteettiin eli läheisyysperiaatteeseen nojaava julkisen toiminnan suunta. Se tarkoittaisi kuntien poliittisen liikkuma-alan olennaista vahvistamista. Sitä, mitä tällaiseen periaatteeseen nojaava uudistuspolitiikka tarkoittaisi kuntien kannalta, tarkastellaan monipuolisesti teoksessa.

  Käynnissä on myös keskustelu kunnan uudesta roolista. Valtiojohtoisen uudistuksen epäonnistumisen raunioissa on kunnalliselle itsehallinnolle nyt suuri mahdollisuus ottaa täysimääräisesti käyttöön perustuslaillinen ja Euroopan neuvoston peruskirjan määrittämä itsehallinto. Uuden kuntalain merkitystä tarkastellaan tältä osin. Teos tarjoaa hyvän päivityksen kunnallisen itsehallinnon nykytilaan ja antaa aineksia aiheesta käytävään keskusteluun. Käytännön kuntatoimijoille teos tuo runsaasti konkreettista tietoa itsehallintoon kuuluvan vapauden täysimääräiseen käyttämiseen – kunnan uuden roolin käyttöönottoon.

  Kirjoittaja, kunnallisoikeuden professori (emeritus) Aimo Ryynänen, on perehtynyt kunnallisiin kysymyksiin niin tutkijana kuin käytännön erilaisissa kuntatehtävissä ja valtion hankkeissa toimien.

  ISBN 9789949532537 
  ISBN 978-9949-532-53-7
  Koko ja laajuus: A5, nidottu,  262 s.
  Julkaisuajankohta: 10/2015
  Language, kieli: Finnish/suomi

   

Reviews

No customer reviews for the moment.

Write a review

SUBSIDIARITEETTIPERIAATE

SUBSIDIARITEETTIPERIAATE

- uuden kunnan aseman perusta

Aimo Ryynänen

30 other products in the same category:

Top sellers