TYÖHYVINVOINTI JOHTAMISTEHTÄVÄNÄtehtävänä - Periaatteet, rakente View larger

TYÖHYVINVOINTI JOHTAMISTEHTÄVÄNÄtehtävänä - Periaatteet, rakente

tilaukset: www.ellibs.fi

New product

TYÖHYVINVOINTI JOHTAMISTEHTÄVÄNÄ

More details

0.00 EUR tax incl.

Add to wishlist

  TYÖHYVINVOINTI JOHTAMISTEHTÄVÄNÄ
  Periaatteet, rakenteet ja käytännöt

  Juhani Tarkkonen


  Työhyvinvoinnin ala on viimeisen kahden vuosikymmenen aikana laajentunut ja työhyvinvoinnin eri alueiden väliset raja-aidat ovat madaltuneet. Työhyvinvoinnin alueita ovat työturvallisuus, työkyky ja työssä jaksaminen sekä henkinen hyvinvointi. Tässä kirjassa tarjotaan työhyvinvointiin kaivattu, laaja-alainen organisaatiosysteeminen näkökulma.

  Johtajista ja esimiehistä muodostuva johtamisjärjestelmä on työorganisaatiota koossa pitävä ja ohjaava runkorakenne. Samalla se on työhyvinvoinnin kannalta keskeisin järjestelmä. Yleisjohtaminen ja esimiestoiminta ovat keskeisiä toimintoja työhyvinvoinnin luonnissa, ylläpidossa ja edelleen kehittämisessä. Järkevää toimintaa voidaan aikaansaada vain eri tilanteisiin ja tarpeisiin rakennettujen järjestelmien, menettelytapojen, keinojen ja prosessien avulla. Näistä sekä työsuojelun yhteistoiminnasta ja työterveyshuollon ammattihenkilöistä ja asiantuntijoista rakentuu työorganisaatiokohtainen työhyvinvointijärjestelmä. Sitä voidaan pitää laajassa mielessä johtamisjärjestelmän käytössä olevana työkalupakkina. Työhyvinvointijärjestelmän tarkoituksena on vaikuttaa työolosuhteisiin ja työolosuhteiden aiheuttamiin seuraamuksiin.

  On aika irrottautua työolosuhteiden reagoivasta ja korjaavasta toimintatavasta, jonka tulokset ovat usein epätäydellisiä, viiveellisiä, kalliita ja ihmissuhteita rasittavia. On luotava toimintatavat, joilla yrityksessä tai organisaatiossa opitaan ymmärtämään ja hallitsemaan työhyvinvointiin liittyviä asioita yhä paremmin.

  Juhani Tarkkosella (FT, YTL, insinööri) on alasta 36 vuoden kokemus viranomaisedustajana, työnantajapuolen asiantuntijana ja yrittäjäkonsulttina.

   

  ISBN 978-951-579-413-0
  Koko ja laajuus: A5, (sid.), 200 s.
  Julkaisuajankohta:
  06/2012

Reviews

No customer reviews for the moment.

Write a review

TYÖHYVINVOINTI JOHTAMISTEHTÄVÄNÄtehtävänä - Periaatteet, rakente

TYÖHYVINVOINTI JOHTAMISTEHTÄVÄNÄtehtävänä - Periaatteet, rakente

TYÖHYVINVOINTI JOHTAMISTEHTÄVÄNÄ

21 other products in the same category: