VARJOJA NAISEUDESSA View larger

VARJOJA NAISEUDESSA

New product

 Elina Virokannas – Sanna Väyrynen (toim.) 

More details

49.05 EUR tax incl.

Add to wishlist

   Elina Virokannas – Sanna Väyrynen (toim.) 


  2. painos

  Kuinka prostituoitu tai amfetamiiniriippuvainen mieltää itsensä äitinä ja naisena? Onko naisen pahoinpitely parisuhteessa perheen sisäinen asia? Pitääkö naisen vaieta seurakunnassa? Voiko vankilasta vapautunut nainen saada palkkatöitä? Kuinka naiset selviävät – vai selviävätkö he?

  Varjoja naiseudessa -kirja käsittelee empiirisen tutkimuksen kautta ilmiöitä, jotka ovat valtaväestölle tuttuja lähinnä vahvasti latautuneiden stereotypioiden kautta. Kirjan tarkoituksena on tehdä näkyväksi naisen elämään liittyviä riskejä ja uhkia yhteiskunnallisessa tilanteessa, jossa naisiin ja lapsiin kohdistuva väkivalta sekä ”norminmukaista” naiseutta rikkovat elämänvalinnat ovat esillä medioissa ja asiantuntijakeskusteluissa. Vallitsevista aiheen käsittelytavoista poiketen kirjan pienoistutkimuksissa keskitytään naisten omiin kokemuksiin ja näkemyksiin ja ne sisältävät runsaasti naisten itsensä tuottamaa aineistoa.

  Naiseuden varjoja, rajoittumista ja säröilyn paikkoja käsitellään useista näkökulmista. Naiset näyttäytyvät kirjassa ”tavallisina” äiteinä, jotka huolehtivat aikuisten lastensa pärjäämisestä, väkivaltaa läheissuhteissa kokeneina äiteinä, vankeusrangaistuksen saaneina, päihteidenkäyttäjinä ja omasta traumaattisesta lapsuudestaan kärsivinä. Äitiys näyttäytyy kirjan teksteissä yhtenä keskeisenä, muttei ainoana naiseuden muotona.

  Kirja on monitieteinen puheenvuoro, josta hyötyvät sekä akateemiset tutkijat, opettajat ja opiskelijat että auttamistyön ammattilaiset sosiaali- ja terveysalalla. Kirjan kirjoittajat ovat meritoituneita yhteiskuntatieteilijöitä, jotka ovat toimineet tutkijoina ja opettajina Helsingin, Jyväskylän, Lapin ja Tampereen yliopistoissa.

  ISBN 978-951-579-489-5
  ISBN 9789515794895
  Koko ja laajuus: 170x240 mm, (nid.), 247 s..
  Julkaisuajankohta: 5/2015
  Kustantaja: UNIpress

Reviews

No customer reviews for the moment.

Write a review

VARJOJA NAISEUDESSA

VARJOJA NAISEUDESSA

 Elina Virokannas – Sanna Väyrynen (toim.) 

30 other products in the same category: