VIETNAM View larger

VIETNAM

Colourful World

New product

Märt Läänemets

More details

28.34 EUR tax incl.

Add to wishlist

  Märt Läänemets

  Tiedätkö, että Vietnam on Kaakkois-Aasian väkirikkain valtio? Tiedätkö, että historian juoksussa on Vietnamia hallinneet niin kiinalaiset kuin myös ranskalaiset, jotka ovat jättäneet maahan omat tunnistettavat piirteensä? Tiedätkö, missä sijaitsee Halonginlahti yli tuhansine sadunomaisine kalliosaarineen? Oletko kuullut, että viimeisen Vietnamin sodan aikana rakennetuista Cu Chi tunneleista, joissa vastarintaliikkeen edustajat piileskelivät „suoraan sotaa käyvien amerikkalaisten“ alla.

  Yli 2000 vuotisen historiansa myötä on Vietnam Kaakkois-Aasian eli Indo-Kiinan vanhin valtio. Itsenäisyyden puolesta on vietnamilaisten pitänyt mitellä voimiaan usein omien naapureiden sekä kauempaakin tulleiden ryöstelijöiden kanssa. Pohjois-Vietnam kuului vuosisatoja Kiinan keisarinvallan alaisuuteen, mikä on antanut maalle oman vahvan leimansa. Esimerkiksi vietnamin kielessä on paljon kiinan kielestä peräisin olevia sanoja, ja varhaisempi kirjakieli käytti kiinalaisia kirjaimia. Jopa vielä 1600-luvulla loivat ranskalaiset lähetystyöntekijät pohjan vietnamin omalle kirjakielelle, mitä käytetään tänään.

  Tästä kirjasta saamme lukea, että vietnamilaisessa keittiössä on kunniapaikalla sekä kiinalaiset nuudelit kuin myös ranskalaiset croissantit; että vietnamilaiset nauttivat yhtä lailla juoda teetä kuin kiinalaiset ja toisaalta yhtä lailla juoda kahvia kuin ranskalaiset ja että Vietnam on yksi maailman suurimpia kahvintuottajamaita jne.

  Tarton yliopiston vanhempi tutkija, orientologisti Märt Läänemetsan kirjoittama Colourful World: Vietnam kuuluu 10-14 ikäisille suunnattuun kirjasarjaan „Colourful World“, joka tutustuttaa maailman valtioihin, niiden luontoon, kulttuuriin, historiaan ja poliittiseen järjestelmään, elämäntyyliin ja merkittävimpiin kaupunkeihin ja nähtävyyksiin.

  Mikä on "Colourful World" sarja?

  ”Colourful World” on United Press Globalin uudistuneen lasten-/nuorten maakirjasarjan nimi. Sarja jatkaa Unipressin tunnetun maakirjasarjan perinteitä, mutta on kokenut myös muutoksia. Sarjan kansi ja taitto ovat uudistuneet, kirjan koko on muuttunut ja sivumäärä kasvanut 32:sta 40:een. Sisällöllisesti ”Colourful World” on eheä kokonaisuus, joka sisältää keskeisesti samat elementit eri maista. 

  Kirjasarja on suunnattu 10-14-vuotiaille lukijoille, ja se sisältää monipuolisen kuvituksen - sekä valokuvia että piirtokuvia.
   

  ISBN 9789515795120
  ISBN 978-951-579-512-0
  Koko ja laajuus: 170x240 mm, (sid.), 40 s.

  Julkaisuajankohta: 4/2017
  Kustantaja: Publisher: Unipress

Reviews

No customer reviews for the moment.

Write a review

VIETNAM

VIETNAM

Märt Läänemets

30 other products in the same category:

Top sellers