TYÖHYVINVOINTI JOHTAMISTEHTÄVÄNÄ Vergrößern

TYÖHYVINVOINTI JOHTAMISTEHTÄVÄNÄ

New product

69.76 EUR inkl. MwSt.

   

  TYÖHYVINVOINTI JOHTAMISTEHTÄVÄNÄ
  Periaatteet, rakenteet ja käytännöt

  Juhani Tarkkonen


  Työhyvinvoinnin ala on viimeisen kahden vuosikymmenen aikana laajentunut ja työhyvinvoinnin eri alueiden väliset raja-aidat ovat madaltuneet. Työhyvinvoinnin alueita ovat työturvallisuus, työkyky ja työssä jaksaminen sekä henkinen hyvinvointi. Tässä kirjassa tarjotaan työhyvinvointiin kaivattu, laaja-alainen organisaatiosysteeminen näkökulma.

  Johtajista ja esimiehistä muodostuva johtamisjärjestelmä on työorganisaatiota koossa pitävä ja ohjaava runkorakenne. Samalla se on työhyvinvoinnin kannalta keskeisin järjestelmä. Yleisjohtaminen ja esimiestoiminta ovat keskeisiä toimintoja työhyvinvoinnin luonnissa, ylläpidossa ja edelleen kehittämisessä. Järkevää toimintaa voidaan aikaansaada vain eri tilanteisiin ja tarpeisiin rakennettujen järjestelmien, menettelytapojen, keinojen ja prosessien avulla. Näistä sekä työsuojelun yhteistoiminnasta ja työterveyshuollon ammattihenkilöistä ja asiantuntijoista rakentuu työorganisaatiokohtainen työhyvinvointijärjestelmä. Sitä voidaan pitää laajassa mielessä johtamisjärjestelmän käytössä olevana työkalupakkina. Työhyvinvointijärjestelmän tarkoituksena on vaikuttaa työolosuhteisiin ja työolosuhteiden aiheuttamiin seuraamuksiin.

  On aika irrottautua työolosuhteiden reagoivasta ja korjaavasta toimintatavasta, jonka tulokset ovat usein epätäydellisiä, viiveellisiä, kalliita ja ihmissuhteita rasittavia. On luotava toimintatavat, joilla yrityksessä tai organisaatiossa opitaan ymmärtämään ja hallitsemaan työhyvinvointiin liittyviä asioita yhä paremmin.

  Juhani Tarkkosella (FT, YTL, insinööri) on alasta 36 vuoden kokemus viranomaisedustajana, työnantajapuolen asiantuntijana ja yrittäjäkonsulttina.

  ISBN 978-951-579-413-0
  Koko ja laajuus: A5, (sid.), 200 s.
  Julkaisuajankohta: 06/2012

Bewertungen

Aktuell keine Kunden-Kommentare

Eigene Bewertung verfassen

TYÖHYVINVOINTI JOHTAMISTEHTÄVÄNÄ

TYÖHYVINVOINTI JOHTAMISTEHTÄVÄNÄ

Kunden, die dieses Produkt gekauft haben, kauften auch ...

16 andere Artikel der gleichen Kategorie:

Verkaufshits