KUMPPANUUDEN SOSIAALIPOLITIIKKAA ETSIMÄSSÄ Vergrößern

KUMPPANUUDEN SOSIAALIPOLITIIKKAA ETSIMÄSSÄ

New product

33.79 EUR inkl. MwSt.

     Briitta Koskiaho

  Kansalaisyhteiskunnallisia toimijoita ja lähiyhteisöjä haastetaan nyt koko Euroopan unionin alueella apuun julkisten varojen niukentuessa ja sosiaalisten tarpeiden kasvaessa. Britanniassa kumppanuuden rakentamista on tehty ohjelmallisesti tämän vuosituhannen alusta asti. Retoriikassa sosiaalipoliittisen ajattelun ja toiminnan keskiöön – julkisen sektorin ja yritysten rinnalle – ovat Suomessakin nousseet hyvinvointivaltion entiset apuvoimat eli yhteisöllisyyteen tukeutuvat lähipalvelut, itseapu, kansalaisten omaehtoinen yhteistoiminta ja yhteiskunnalliset yritykset.

  Tämän teoksen keskeisiä kysymyksiä ovat miten tällainen ohjelma on toteutettu Britanniassa, miten julkisen sektorin sosiaalinen tehtävä tällöin muuttuu, miten markkinat suhtautuvat uudentyyppisiin kilpailijoihinsa – kumppaneihinsa – ja miten rahoitetaan kumppanuustoimintaa. Britannian esimerkin avulla voimme analysoida myös sitä, mihin teoreettisiin ja käytännön ongelmiin tällä tiellä saatetaan joutua Suomessa. Yhteisövastuullinen talous, palvelujen monituottajuus, paikallistason toimijoiden omaehtoisuus ja kansalaisten valtaistaminen ovat teoksen keskeisiä aiheita.

  Kumppanuuden sosiaalipolitiikkaa etsimässä -teoksessa sosiaalipolitiikan emeritaprofessori Briitta Koskiaho herättelee suomalaisia päätöksentekijöitä, asiantuntijoita, kouluttajia, opiskelijoita ja valveutuneita kansalaisia pohtimaan sosiaalipolitiikan tulevaisuutta, jos kumppanuuden teemaa aletaan tarjota entistä enemmän sosiaalipolitiikan metodiksi ja käytännön välineeksi myös Suomessa. 

  Teos julkaistaan Suomen Setlementtiliiton julkaisusarjassa. Kirjan teemat puhuttelevat myös setlementtiliikettä laajempaa lukijakuntaa. Teos on kaivattu ja tarpeellinen sosiaalipoliittinen avaus Euroopassa ja Suomessa meneillään oleviin suuriin muutoksiin.  ISBN 978-9949-532-42-1
  ISBN 9789949532421
  Koko ja laajuus: B5, (sid.), 
  223 s.
  Kustantaja: United Press Global
  Julkaisuajankohta: 9/2014

Bewertungen

Aktuell keine Kunden-Kommentare

Eigene Bewertung verfassen

KUMPPANUUDEN SOSIAALIPOLITIIKKAA ETSIMÄSSÄ

KUMPPANUUDEN SOSIAALIPOLITIIKKAA ETSIMÄSSÄ

30 andere Artikel der gleichen Kategorie:

Verkaufshits