UNKARI (lasten-/nuortenkirja) Vergrößern

UNKARI (lasten-/nuortenkirja)

Wonderful World

New product

Mira Piispa

Mehr Infos

28.34 EUR inkl. MwSt.

  Mira Piispa

  Tässä kirjassa kerotaan Unkarin tapahtumarikkaasta historiasta, kulttuurista ja elämäntyylistä, sekä luodaan katsaus maantieteellisiin olosuhteisiin. Kielisukulaisuutemme perusteella suomalaiset ovat pitäneet unkarilaisia sukulaiskansanaan. Noita yhtäläisyyksiä on tänäkin päivänä joissain kieltemme sanoissa selvästi: veri - vér, mennä - menni.  

  Vajaat satatuhatta suomalaista matkustaa Unkariin joka vuosi. Matkat suuntautuvat yleensä Budapestiin, mutta myös ratsastus- ja maatilamatkailijat sekä Balatonin turistit ovat löytäneet Unkarin. Unkarissa on paljon nähtävää: linnoja ja kirkkoja keskiajalta asti, mutta myös luontokohteita, kuten pusta ja Aggtelekin tippukiviluolat. Unkarilainen keittiö paprikaisine liharuokineen on monen herkkusuun ilo. 

  Suomalaisia unkarilaiset pitävät sukulaisinaan ja suhtautuvat täten meikäläisturisteihin erityisen suopeasti - osaapa yllättävän moni unkarilainen hieman tai hieman enemmänkin suomea.   Rubikin kuutio, keisarinna sissi, gulassi tai gulassisosialismi, Hungaroring, Ikarus-bussi, Béla Bártok, Imre Kertész ...taidatkin jo tuntea hieman Unkaria. 

  Jokainen maasarjan teos sisältää lapsille kerrottuna maan historiaa, luontoa, urheilua ja kulttuuria, unohtamatta teollisuutta tai viihdeteollisuutta. Kirjat sopivat 5-14-vuotiaille sekä kouluissa, päiväkodeissa että kodeissa käytettäväksi. Erityisen hyvin kirjat sopivat kansainvälisyyskasvatuksen oheislukemistoksi.

  Aikuisille kirjat tarjoavat tiivistetyn tietopaketin maasta esimerkiksi matkasuunnittelun avuksi.

  ISBN 978-951-579-056-9
  Koko ja laajuus: B5, (sid.), 32 s.
  Hinta/EUR: 26,00 (sis. ALV:n)
  Julkaisuajankohta: 2009

Bewertungen

Aktuell keine Kunden-Kommentare

Eigene Bewertung verfassen

UNKARI (lasten-/nuortenkirja)

UNKARI (lasten-/nuortenkirja)

Mira Piispa

30 andere Artikel der gleichen Kategorie: