Nya Zeeland Vergrößern

Nya Zeeland

Colourful World

New product

Saija Niemi

Mehr Infos

21.80 EUR inkl. MwSt.

  Har du hört att Nya Zeelands ursprungsbefolkning kallas för maorier och att landet på maori heter Aotearoa? Visste du att Sagan om ringen-trilogin är inspelad där? Eller att kiwi på Nya Zeeland syftar på tre olika saker: nyzeeländarna, en frukt och en fågel som inte kan flyga? Visste du dessutom att bungyhoppet kommer från just Nya Zeeland? Kan du säga vilket land som ligger längst bort från Sverige?

  Nya Zeeland har en rik natur. Landskapet består av såväl berg, sjöar, vulkaner och fjordar som regnskog. I landet finns områden där det regnar mycket, områden där det är mycket torrt och områden där klimatet är nästan tropiskt. Det finns mycket att göra och uppleva i landet, från extremsport till varierande kultur och olika traditioner. På Nya Zeeland bor förutom maorier och invånare med europeiskt ursprung också mycket människor från Stillahavsöarna och Asien, men även folk från andra länder i världen. Influenserna från de olika kulturerna märks i exempelvis maten, kulturutbudet och stadsbilden. Många hävdar att man kan hitta allt på Nya Zeeland! Det här fängslande landet presenteras av forskaren Saija Niemi, som har bott på Nya Zeeland.

  Colourful World

  Den här boken ingår i Colourful World-serien riktad till 10–14-åriga läsare. Fackbokserien presenterar olika länder och deras natur, kultur, historia, politiska system, vardag och de viktigaste städerna och sevärdheterna.

  ISBN 978-9949-532-55-1
  ISBN 9789949532551

  Mått och sidantal: 170x240, inbunden, 40 s.
  Förlag: United Press Global (UPG)
  Utgivningsdatum: 5/2016

Bewertungen

Aktuell keine Kunden-Kommentare

Eigene Bewertung verfassen

Nya Zeeland

Nya Zeeland

Saija Niemi

30 andere Artikel der gleichen Kategorie:

Verkaufshits